top of page

Available Services

Nettsiden Banner.png

Styret

Dette er styret for Fortellingens kraft 2023-2025

Bjørn Asle Nord

har spisskompetanse på digital og visuell fortelling. Han er kjent for høy kvalitet av fortellende og undersøkende journalistikk. Han jobber i NRK med klima/natur som spesialfelt. Han har tidligere jobbet i Bergens Tidende i 28 år. I tillegg er han sakprosaforfatter, foredragsholder, underviser og grunnlegger av Fortellingens kraft - Skandinavias pedagogiske kraftsentrum for læring av fortellende journalistikk.
Nord har vunnet en rekke priser for sitt arbeid med fortellende og undersøkende journalistikk. Han har skrevet boka  «Skredet» (2022) som er utgitt på norsk, dansk, tysk og engelsk. Han har tidligere skrevet boka «Gi meg heller livet» (2014), sammen med fotograf Håvard Bjelland. 

Gunnhild Viken.png

Gunnhild Viken

er redaksjonssjef for utvikling i NRK Nyheter. Har blant annet erfaring som reporter, programleder og vaktsjef i NRKs nyhetsdivisjon. I ni år var hun reportasjeleder med ansvar for magasinsakene i Lør- og Søndagsrevyen og hadde senere fem år som leder i NRKs utenriksavdeling. Hun har i over 20 år holdt kurs i visuell historiefortelling både på TV/video og nett.  Hun gikk inn i styret i FK i 2023.

Beate Koren.jpg

Beate Amundsen Koren

er utdannet statsviter og jobbet to år som trainee i Scibsted før hun begynte som journalist i VGs featureavdeling i 2009. Hun har siden vært leder for VG Helg i fire år for avdelingen VG+/Stories, som både har ansvaret for abonnementsproduktet VG+ - og digital historiefortelling. 
Beate er for tiden podkastsjef i VG, med ansvar for nyhets- og dokumentarpodkaster. 

Eystein Thue.jpg

Eystein Thue

Han startet karrieren som journalist i Bergens Tidende. Han har jobbet med Sporten, BT-magasinet og bt.no-desken, før han begynte i TV2 i 2008. 
Etter seks år som vaktsjef i TV2 Sporten, har han vært kanalens fotballsjef siden 2014. 
Eystein er varamedlem i styret i FK. 

Mikal O.Lerøen.jpg

Mikal Olsen Lerøen

er forfatter og journalist. Han arbeidet i NRK fra 1993 og er nå emne-ansvarlig ved journalistutdanningen til Universitetet i Bergen. I filmen og boken «Pappas siste reis» avslørte han hvordan norske redere sendte sjøfolk inn i krigen mellom Iran og Irak i 1980-årene, og om jakten på hva som skjedde med hans far som ble drept på en av disse tankbåtene. Med boken «Med Harley til Honningsvåg» danner han et bilde av Norge under pandemien, slik nedstengningen fortonet seg for folk over hele landet. Han har bl.a vunnet Gullparaplyen, og Arne Hestenes´ journalistpris, og deltatt i kritikerjuryen under filmfestivalen i Cannes. 
«Pappas siste reis» ble kåret til årets bok i BOK365 i 2019. 

Kjersti Mjør.png

Kjersti Mjør

Startet journalistkarrieren i NRK i 1989. Siden 1997 har hun jobbet for Bergens Tidende der hun de siste ti årene i hovedsak har jobbet med fortellende journalistikk. I dag er hun tilknyttet podkastavdelingen i BT. 
Kjersti har skrevet flere bøker og vunnet priser for arbeidet sitt, blant annet NTB sin språkpris, Kulturdepartementets pris for nynorskjournalister og Fortellerprisen. I 2023 fikk hun MBL-prisen for beste lokale

Ove Sjøstrøm.jpg

Ove Sjøstrøm

brenner for den gode historien og har over 20 års erfaring som journalist fra landets største mediehus som BT, TV2, Discovery og mediekonsernet Schibsted. I dag driver han sitt eget frilansforetak innen tekstproduksjon, kurs og foredrag. 

Siren H.jpg

Siren Henschien

er journalist i TV 2 hvor hun har jobbet med nyheter, dokumentar og sport som reporter, vaktsjef og programleder i 30 år. Hun har laget dokumentar, skrevet kronikker og boken "Historien om Ragnhild".  Med mottoet "snakk med de ingen spør før du spør de som bare snakker" håper hun Fortellingens kraft vil løfte historier, vekke engasjement og gi håp for å forstå og forbedre. Hun har tidligere erfaring fra CBO Morning, NRK radio og Bergensavisen.  

Trude Lorentzen.png

Trude Lorentzen

er historiefortellende podkast-produsent i NRK, med lyttersuksesser som «Quislings koffert» og «Kirurgen» på CVen. Hun har også utgitt flere bøker, blant annet «Mysteriet mamma», et dypdykk i selvmordet til sin egen mor. 
Hun jobbet tidligere for Dagbladet Magasinet, der hun dyrket frem sin egen, særegne fortellerstemme og ble belønnet Den store journalistprisen for Utøya-dokumentaren «Tomrommene».  

Helena V Johnsen.png

Helena Viktoria Johnsen

er utdannet journalist ved UiB. Hun har tidligere jobbet i NRK som reporter, og produsent. Hun har også jobbet i SUJO med innholdsproduksjon og som webredaktør. 
Nå jobber hun som bransjekoordinator ved Infomedia på UiB, hvor hun har ansvar for studentenes utplassering og samarbeid mellom studenter, akademia og mediebransjen. 
Helena har ansvar for some og nettside i FK.

bottom of page